top of page

Yeryüzünde Bulunan 23 Doğal Taşın insanlar Üzerinde Bıraktığı iddia Edilen Etkileri

Güncelleme tarihi: 17 Haz 2020




Taşlar aksesuar amacıyla kullanımı dışında pek çok soruna faydalı olmaları yönüyle de bilinmektedirler. Doğal taşlar uzun zaman dilimlerinde oluşumlarını tamamlarken birçok pozitif enerji vibrasyonunu da üzerine çekerler.

Bu enerjilerle oluşmuş taşları hem şıklık hem de şifa amacıyla üzerinde taşıyanlar da pozitif enerjiyi kendilerine çekerler. Taşların faydalarını görebilmek için en önemli nokta ise cildinize direkt değmesidir.Taşların etkilerinin bilinmesi ve hastalıklarda tedavi amacıyla kullanılmasının tarihi Mısır dönemindeki yazıtlarda işaret ettiğine göre daha da eski uygarlıklara kadar dayanmaktadır. Pek çok kültürde kullanılan taşlara örnek vermek gerekirse; Antik Yunan’ da en gözde taşlardan olan ametist sarhoşluğu önlediği inancıyla kadeh yapımında kullanılmıştır.


Akik; güçlü bir iyileştiricidir. Taşta var olan farklı minerallerin taşıyanın vücuduna geçmesi için güneş ışığına ihtiyaç vardır. Yani hazır güneşin de kendini iyice göstermeye başladığı mevsimdeyken akik taşından bir aksesuar edinip tenimize temas etmesini sağlayalım ki pek çok konuda şifa bulalım. Bu akik taşını vücudumuzda taşıyacağız ama faydaları neler bunlara da bir göz atalım. Akik taşının, koruyucu özelliğinin yanında güç, mutluluk ve pozitif düşünce verdiği bilinir. Uykusuzluğa, nazara karşı etkileri vardır. Tansiyonu dengeler ve akıl-mantık gücünü geliştirir. Bu taşı yüzük olarak kullanan pek çok işadamına denk gelmeniz olası; çünkü cesaret arttırıp kendine güveni geliştiren bir taştır.


Akuamarin; cesaret taşı olarak da bilinir. Akuamarin taşıyan kişiye bereket ve uğur getirir. Ruhsal doyuma ulaşmanızı sağlar ve utangaçlığı yenmeye yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir. Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Boğaz ve Boğazda bulunan enfeksiyonların iyileşmesinde yardımcı olur.Rahatlama taşıdır stresten korur doğru duyguların ön plana çıkmasında yardımcı olur Akuamarin güzellik, dürüstlük, güven ve bağlılık sembolü olarak görülür. Görüş yeteneğinizi keskinleştirir, zekayı açar, sakinleştirir ve duygularınızı netleştirmenizi sağlar.


Amazonit; çok değerli olmasa da çok duyarlı bir taştır. Enerjisiyle ölümcül hastalara bile iyi gelir, doğumu kolaylaştırır, kasları güçlendirir. Daha iyi ve net düşünmenizi sağlar.Çiftler arasında yada kişiler arasında uyumu dengeler, barış duygusu kazandırır. Doğru kişilerle diyalog kurmada yardımcı olur. Güzel rüyalar görmeye yardımcı olur. Hakikat ve doğruluğu simgeler. Beden ve ruh dünyaları arasında sürekliliği ve anlayışı sağlar. Kişinin yaşamına anlam katmasına, yaşamına değer vermesine yardım eder.


Amber;  taş olarak bilinen amber soyu tükenmiş bir çam türü olan Pinus succinifera ağaçlarının reçinesinin fosilleşmiş taşlaşmış halidir. Oldukça yumuşak ve hafiftir.kolay kırılabilen ve bir yere gömüldüğü zaman ufak cisimleri kendine çekme özelliği kazanan bir fosildir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özelliği açığa çıkar.Sahip olduğu güneş enerjisi ile bedenle teması halinde vücuda sıcaklık yayar. Sıkça rastlanan Kırmızımsı sarı veya kehribar rengindedir.Ancak Turuncu, sarı, kırmızı, kahverengi, konyak rengi, bal rengi, altın rengi, kemik rengi, siyah, renksiz, mavi ve yeşil renklerde bulunabilir. Kehribarın 256 farklı renk tonu katalog haline getirilmiştir.İçerisinde böcek görünümlü ipliksi maddeler ve hava kabarcıkları bulunur..

Kehribar hafifçe ısıtılırsa reçine kokusu duyulur, 150 °C'ye kadar ısıtılırsa yumuşar, 375 °C civarında ise parlak, dumanlı bir alevle, hoş bir çam reçinesi kokusu çıkararak yanar.Kehribarın yünlü kumaş gibi yüzeylere sürtüldüğünde kıvılcım çıkartır.Onun saç teli, saman,hafif kağıt parçacıkları, odun kıymığı gibi hafif maddeleri kendine çektiğini gözlemiştir. Roma döneminden beri guatr tedavisinde kullanılmasıyla bilinir. Ağrı olan bölgeye konulduğu zaman ağrıyı aldığı bilinir. Sol elde oynanınca stresi aldığı bilinir. Bu sebepten erkeklerin amberden tespih taşımaları yaygınlaşmıştır. Para getiren bir taş olduğu düşünülerek kasalara da konulur.


Ametist; diğer isimleri Mor Yakut, Aşk Taşı dır.Oldukça çekici bir renge sahip Ametist taşı Evrenin ve yaratılışın tüm enerjilerine sonsuz bir güven duygusu ve canlı bir dinginlik hissi yaratır. Meditasyonlarda özellikle renginden dolayı esin ve ilham kaynağıdır. Zihnimizi evrenin uçsuz bucaksız enerjilerine odaklar ve açar.Nazardan koruyan taş olarak kabul edilir. Bundan başka pek çok özelliği olan bu taş cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Alerjiye, göz hastalıklarına,astıma çok iyi gelir. Depresyona karşı etkili olan bu taş vücuttaki negatif enerjiyi almasıyla ünlüdür. İç huzur veren bu taş uykusuzluk problemi yaşayanlar için de çok faydalıdır. Bir önemli özelliği ise soğukta enerji yayması sıcak dönemlerde enerji yaymayı kesmesidir.

Eski çağlarda "sarhoşluğu yok eden taş" olarak bilinirdi.Kadeh, çanak, kap gibi şeylerin bir çoğu ametistten yapılmaktaydı.Ayrıca yıldırım çarpmasından koruduğuna ve büyüleri etkisiz hale getirdiğine inanılmıştır.Leonardo Da Vinci ametistin şeytani, günahkar düşünceleri dağıttığı ve zekayı canlandırdığını yazmıştır. Yine ametist dindarlığın ve bekaretin sembolü olarak görülürdü ve piskopos ve diğer bazı din görevlileri ametist taşlı yüzükler kullanmaktadır.


Aventurin; çok geniş etkiye sahiptir. Hayal kuranların taşı olan aventurin mutlu olmak için ve depresyondan kurtulmak için kullanılmalıdır. Şans verici bir gücü olduğu düşünülen bu taşı doğrudan göğsünüzün üzerinden cildinize temas ettirecek şekilde taşırsanız etkisi daha kuvvetli hissedilir. Kalp ve bedendeki duyguları canlı tutar. Hayatınızda yaşadığınız sıkıntıların giderilmesine ve yaşamdan tat almanıza yardımcı olur. Hastalık halinde kötü enerjinizi alıp yaşam enerjinizi güçlendirir.İyi şans ve bereket getirir. İyi şans taşıdır. Özellikle de maddi konularda. Yaratıcılığı hareketlendirir, zekayı açar ve bakış açınızı genişletir. Gerçekten faydalı bir iyileştirme taşıdır ve zihinsel ve duygusal iyiliği sağlar.


Ay Taşı; yaşama sevinci verir. Farklı düşünceler ve duyguların dengesini sağlayarak empati duygusunu kuvvetlendirir. Oburluğa karşı etkilidir ve yaşlanmaya karşı etkilidir. Duygusal denge taşıdır. Aynı zamanda sizi duygusal zenginliğe götürür.Taşıyan kişiye sempati kazandırır. Yolculuklarda koruma sağladığına, üzerinde bulunduranları görünmez yapacağına inanılmıştır. Rainbow olarak bilinen türü ışık kaynağına karşı tutulduğunda mavi-beyaz pırıltılar yayar. Ay’ın parıltısını yansıttığı söylentilerinden dolayı bu ismi almıştır. Hindistanda kutsal bir taş olararak kabul edilir.onu tılsım olarak taşıyan kişiyi şöhretli ve görünmez yaptığı rivayet edilir.

Hematit taşı; demir gibi görünür, ancak düştüğünde kolayca kırılabilen bir taştır. Demirin başlıca kaynaklarından biridir. Narin bir kristal çeşididir ve işlenirken çok titiz bir çalışma ister.Doğal Demir Oksittir. Rengi siyah, gri ve kırmızımsı kahverengidir. Genellikle opaktır, yani yarısaydamdır. Çizgileri ise koyu kırmızı veya aydınlık ışıltılıdır. Vücut ve vücut çevresindeki enerjiyi düzenler. Eklem ağrısı ve romatizmal rahatsızlıklarda tedavi edici özelliğini iletken olmasından dolayı kazanmıştır. Kişinin Kendisi ile Barışık olmasını sağlar. sıkıntılı dönemlerinizde üzerinizde hissettiğiniz yükü azaltıcı etkisi vardır. Değişim ve yenilenme arzusu verip taşıyanı cesaretlendirir. Saçları, kemikleri ve deriyi korur.

Jasper; akik taşının alt türlerinden olmasına rağmen Akikten farklıdır. Akik taşının birbirini takip eden bantlarına karşılık, Jasperde birbirinden farklı renkli bölgeler bulunur. Akik saydam veya yarı saydam olmasına rağmen Jasper, opak bir taştır yani saydam değildir.

Tamamı, değişik renklerin helezon yaptığı görünümdedir. Temel renk üzerinde sarı, kırmızı, yeşil, mavi, turuncu, kahverengi, mavi, siyah lekeler ve çizgiler bulunur. Jasper taşının her biri bize küçük bir dünya manzarası sunar.Jasper, görünüm, renk ve desen bakımından değişik isimlerle anılır.Örneğin renkleri veya manzarasıyla elmaya veya elma bahçesine benzeyenler Apple (Elma) Jasper, renk ve benekleriyle köpek derisine benzeyenler Dalmatian (Dalmaçyalı) Jasper, leopar derisini andıranlar LEOPARD SKİN diye adlandırılır.Sevgi ve inancı temsil eden bir taştır. Kan yapısına etkisi büyüktür ve taşıyana maddi güç sağlar. enerjisi ile yaşam gücünü yükselten bu taş karaciğeri tedavi etmeye yardımcı olur. En önemli özelliği ise inandırıcılık kabiliyetinin kazanılmasında fayda sağlar.Erkeklerde,Erkeksi özellikleri arttırır ve hormonsal dengeyi sağlar.


Mercan; “DENİZLERİN AKCİĞERLERİ” kabul edilen Mercan, genellikle takıların üzerine yerleştirilmiş bir süs taşı olarak bilinir.

Deniz dibi manzaralarına baktığımız zaman bitki görünümündedir. Oysa mercanlar, deniz dibi kayalarına veya diğer canlılara tutunarak yaşayan, hızla çoğalıp koloniler oluşturan ilginç bir hayvandır. On binlerce türü bulunmaktadır.

Bu nedenle HAYAT AĞACI olarak da adlandırılır.cilt hastalıklarına karşı çok etkili olan bir taştır. Çok değişik renkleri bulunur : Kırmızı, pembe, beyaz, mor, sarı, siyah…Canlı mercanlara bu renkleri, hücrelerindeki pigmentler ve üzerlerine yapışan yosunlar verir.Öldükleri zaman kuruyup taş, aradan bin yıllar geçtikten sonra da kaya blokları haline gelirler. Fosilleşerek kayalaşan mercanlar kahverengimsi sarı renge bürünürler.Takılarda veya dekoratif amaçlı kullanılan mercanlar, ölen hayvanın iskeletidir.Canlı kısımlar yok olduktan sonra iskelet görünür hale gelir ve zaman içinde üzerinde kalker birikerek büyürler.Bulunan en eski Kırmızı Mercan örnekleri, MÖ 3000 yıllarından, Mezopotamya uygarlığından kalmadır. Hindistan’da, Mısır’da ve Avrupa’da da meşhurdu. Ev ve aile içindeki huzuru sağlar. Zekayı kuvvetlendirir, saflığın korunmasında yardımcı olur.


Necef taşı; camsı parlaklık taşır, renksiz ya da değişik renklerin karışımı görünümündedir.

Ayırıcı özelliği, farklı renk kombinezonunun, ışıltıların parıldaması nedeniyle sallantılı, oynak, dalgalanan bir görüntü oluşturmasıdır. Bu görüntünün oluşmasının nedeni, taşın içinde boşlukların bulunması ve bu boşluklarda karbon dioksit veya su bulunmasıdır. Endüstriyel alanda, elektronik iletici ve ayırıcı olarak kullanıldığı gibi, saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılmaktadır. Negatif enerjiyi yok etme pozitif enerjiyi toplama özelliği taşır. Tene temas ettirilerek taşındığında diğer insanların kötü enerjisinden korunmayı sağlar.


Pembe Kuvars; Metafiziksel anlamda KUVVET ve GİZLİ GÜÇ yanında AŞK, SEVGİ, GÜZELLİK sembolüdür. Doğanın enerjisini içinden geçirip iletir. Gizlilikleri anlama yeteneği verir. Kainatın sonsuz gücünü temsil ettiğine ve taşıyanın bu gücü kavrayabileceğine inanılmıştır.Ortaçağ da ve öncesinde krallar ve soylular, gizli gücü olduğuna inanılması nedeniyle asalarında, kılıç kabzalarında veya üstlerinde kuvars taşı bulundururlardı.

Hatta efsanevi Atlantis ülkesi yöneticilerinin, kuvarsı enerji kaynağına dönüştürdükten sonra, bu enerjiyi kötü amaçlarla kullandıkları için yok oldukları iddia edilmiştir.Eski halklar yağmur yağması için, dua ile birlikte kuvars taşını da kullanmışlardır. Duygusal dengeleyici özelliğinin yanında göz sağlığı için de çok etkilidir. Nazardan koruma etkisi de mevcuttur. Kalbi hastalık ve travmalara karşı korur. Mutluluk duygusu verir. Ametist ile uyumlu kullanıldığı zaman bir şekilde enerjiyi arttırır ve aşk duygusunu güçlendirir.

Lal Taşı ; Granat taşı, çok yüzlü kübik şekilde kristalleşmiş, oldukça sert, reçine veya cam parlaklığında, saydam veya yarı saydam mineraldir.Bağımsız bir taş grubudur, soyundan geldiği bir mineral grubu yoktur. Adını örnekseme yoluyla “NAR” meyvesinin tohumlarından (nar tanelerinden) alır. İlk ismi “grantum” dur.Sertliği kuvarstan daha fazladır ve bu nedenle yontulması daha zordur. Kalp ve kan dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu ve iyileştiricidir. Enerjisi damarlar için faydalıdır.Bağışıklık sistemini düzene sokar, güçlendirir.Akyuvarların daha çok üretilmesini sağlayarak kansızlığı önler.Akciğer hastalıklarına karşı koruyucu ve iyileştiricidir.


Havlit ; Beyaz renkli olan Havlit, normal olarak bütüncül parçalar halindedir ve opaktır. Son derece az ölçüde Kristal formda Havlit de bulunmaktadır. Ayırıcı özelliği düzensiz siyahımsı çizgileridir.Havlit taşının usulüne uygun olarak sürekli temizlenmesi gerekir, zira kolaylıkla olumsuz enerji toplar. Aksi halde tembelleşir ve yararı azalır.Kolay kırılır yapıdadır. Son derece sakinleştirici, dinlendirici ve huzur verici bir enerji yayar.Aşırı eleştirel ifadeleri ve davranışları, stresi, öfkeyi, kabalığı azaltır, yumuşatır.Karakterimizdeki sivrilikleri yumuşatır, ılımlı ve uyumlu olmamızı sağlar.Kişideki bencilliği, bencilce davranışları giderir.Çalkantılı duyguları ve düşünceleri sakinleştirir, gerilimi azaltır, denge ve uyum sağlar.Güven, ümit ve disiplini artırır.


Kaplan Gözü ; bağımsızlık taşı olarak bilinir. Enerjileri dengeler. Ticaret hayatımızda başarı olmamızı sağlar. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık gibi duygularımızı yenmemizi sağlar. Astım hastalıklarına iyi gelir.sindirim sistemi, dalak, pankreas, mide ve kalp için faydalıdır. Baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Uykusuzluğa karşı etkilidir. Kabus gören çocuklara iyi gelir. Olayları net algılamamızı sağlar. Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü insanın dayanıklığını arttırır ve engellere rağmen ilerlemeyi sonuca ulaşmamızı sağlar. Kaplan Gözü Taşı'nın yüzeyini okşayarak dertlerimizden ve endişelerimizden kurtulabiliriz. İnsanların iyi yönlerini görmemizi sağlar.


Lapis Lazuli ; tek bir taş değil, taşlar birleşimidir.  Bünyesinde LAZURİT, HOYNİT, SODALİT, KALSİT, NOSELİT, PİRİT taşları ve bu taşlara ait mineraller bulunur. Sürekli kullanılmamasında yarar vardır. Zira vücut, etkilerine karşı bağışıklık kazanabilir.

Dikkatli kullanılması gereken bir taştır. Yaydığı enerji, hassas kişilerde baş dönmesine neden olabilir.

Su ile özellikle sabunlu suyla temas ettirilirse matlaşabilir. Bünyesinde çok sayıda farklı mineral bulunması ve bunların belirli bir düzen içinde bulunması, Lapis Lazuli taşını çok yönlü bir iyileştirici haline getirmiştir.Melankoliyi (aşırı hüznü, neşesizliği, kaygıları) ve depresyonu (ruhsal çöküntüyü) ortadan kaldırır.Zihni berraklaştırır ve gerçek bilgiye ulaşmaya yardımcı olur, bakış açısını genişletir. Kararlı ve etkili enerjisiyle, görmezden geldiğiniz olaylara bakmanızı sağlar. Ruhunuzun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir.Fiziki ve ruhsal güçlerimiz arasında denge oluşturur.Akıl ve zekâ kıvraklığı verir.Küçük çocukları korkularından ve solunum sistemi rahatsızlığından korur.Tiroid bezinin sağlıklı çalışmasını sağlar.Tansiyonu dengeler.


Malahit Taşı ; bakır yataklarında oluşan bir çeşit mineraldir. Azurit, Kuprit ve Bakırla birlikte bulunur. Ağrılı bölgeler üzerine yerleştirilir veya ağrılı bölgeye Malahitle masaj yapılırsa negatif enerjiyi emer ve ağrıyı giderir. Bu nedenle sıklıkla yıkanmalıdır. Ancak tuzlu suyla temas ettirmek Malahite zarar verir. Gerilimli ruh halini ortadan kaldırır. Sakinleştirici etkisi uyku verir.Hedeflere ulaşmaya yardım eder. İş hayatında güvenilirliği ve ortaklar arasında bağlılığı artırır.Görünümü ilk bakışı çektiğinden nazara karşı etkilidir.Parasal şans getirdiğine inanılır.Sakin ve dengeli oluş sağlar.Kişiyi; korku, suçluluk, kendini kabullenmeme gibi olumsuz duyguların getirdiği sınırlamalardan kurtarır.Korku ve heyecanı gidererek, cesaret ve istekliliği artırır.Duyguları belirginleştirdiğinden dolayı, aşırı duygusal kişilerin hassas oldukları dönemlerde bu taşı kullanmaması tavsiye edilir.Ruhsal enerjileri özümseyerek, ruhsal yetenekleri güçlendirir.


Obsidyen ; volkanik lavların suyla karşılaşıp aşırı hızlı bir şekilde donmasıyla oluşan doğal bir camdır.Keskin, kolay işlenebilir ve kırılgan yapıdadır. Volkanik aktivite bulunan yerlerde bulunur. Antik çağlardan itibaren Obsidyen taşı cilalanarak yapılan aynalarda doğaüstü ruhsal güç olduğuna inanılmıştır.

Aztekler onu gecenin ve karanlığın tanrısı olarak kabul ettikleri Tezcatlipoca’nın yeryüzündeki görüntüsü olarak kabul etmiş, “tanrısal taş” adını takmıştır.

İlk çağlardan itibaren özellikle Amerika yerlileri tarafından bıçak, ok ucu gibi kesici ve delici aletler, ayna ve mücevherat yapımında kullanılmıştır.  Sağlık terapilerinin temel taşlarındandır. Terapi gücü yüksektir. Bedensel ve ruhsal olumsuzlukları ortadan kaldırır. Fiziksel ve ruhsal olumsuzluklarla bilinçaltındaki engelleri ortadan kaldırarak dengeli bir hayat sağlar, yaşama sevinci verir.Depresyona ve karamsarlığa iyi gelir. Kaygıyı azaltır ve bilinçaltındaki negatif duyguları temizler.Aşırı duyarlılığı ve heyecan duygusunu engeller, duygu ve düşünceler arasında uyum oluşturur.Erkeksi (güçlü) bir enerji verir. Bu nedenle çalışma arzusu taşımayanların kullanmasında yarar vardır.Espri yeteneğini artırır.


Sedef Taşı ; gökkuşağı gibi pırıltılı renkleri olan, fosforik özellikte organik bir maddedir.

İstiridye, midye, salyangoz ve benzeri tatlı veya tuzlu su yumuşakçalarının kabuk kısmının astarıdır. Kabuk kısımlarının iç yüzeylerinde çoklukla aragonit maddesinin yoğunlaştırılmış biçimde birikmesiyle oluşmaktadır.

Çoğunlukla inci üreten hayvanlardan elde edilmekle birlikte, inci üretmeyen yumuşakçalardan da elde edilmektedir. Çin’de özel bir simgedir. Şans ve mutluluk için sahip olmak için yarışırlar. Sedef (İnci annesi), özellikle eski zaman bilgilerini (irfanı) temsil eder ve bunu öğretir. Cezbedici başarılar sağladığına inanılır. Dokunulduğunda Anne denizin tüm besleyici enerjisini bedene aktarır.Erkeklerin tüm hücrelerinde hayat enerjisini harekete geçirir.Çocukları / Bebekleri tehlikelerden koruduğu eskiden beri bilinmektedir.Annelerin dostudur, annelik sevgisi verir.Olumsuz baskılardan, duygulanmalardan, düşüncelerden, endişelerden korur.


Oniks Taşı ; gerçekte gri ve siyah karışımı renktedir. Açık renkli bantları vardır. Bu nedenle ismi, el parmağının tırnağı anlamına gelen kelimeden türetilmiştir. Sahip olduğu enerjisi ile hastalıklara karşı enerjiyi tazeler ve vücudun direnç kazanmasına yardımcı olur. Odaklanma güçlüğü çeken kişilerin konsantrasyonuna olumlu etki sağladığı bilinmektedir. Kadın erkek ilişkisinde dengeleyici etki gösterir. Oto-kontrol yeteneğini geliştirir.Kişiyi bağımlılıktan kurtarır. Bu nedenle eski devirlerde uğursuz bir taş olduğuna, dostları birbirinden uzaklaştırdığına inanılmış, hatta Oniks’e “Ayrılık Taşı” adı da verilmiştir.Beyazımsı Oniks uyumaya yardım eder.Sinirleri veya heyecan merkezini yatıştırır. Aşırı yoğun duygulanmaları (üzüntüleri), stres oluşturan anıları ve diğer olumsuzlukları zayıflatır veya tümüyle ortadan kaldırır, böylece kalbe ferahlık verir.Sakinleştirir.


Sodalit ; magmatik kayaçlar (lav kayaları) arasındaki damarları doldurarak oluşurlar. Ender bulunan bir mineraldir. Adını, bünyesindeki sodyum mineralinden alır. Ayrıca, Flüoresans özelliklidir. Kısa dalgalı mor ötesi ışıkta yamalı portakal görünümünde ışın yayar. Boğaz hastalıklarını (şişlikleri, iltihapları) giderir. Bu amaçla kullanılacak taşın biraz büyük olması gerekir.Zihindeki karışıklığı ve gereksiz düşünceleri gidererek, konsantrasyonu artırır.Karar verme sürecinde akılı ve mantıklı davranmayı sağlar.Hem fiziksel hem de zihinsel gücü artırır.Gerçek bilgiye ulaşmamızı sağlar.Hafıza (bellek) gücünü artırır. Mantıklı düşünme yeteneğini güçlendirir, düşünce dengesi sağlar, böylece doğru karar vermeyi kolaylaştırır.Depresyonu giderir. Üzüntü ve ümitsizliği yenmeye yardım eder.


Turkuaz (Firuze) ; rengi gök mavisinden koyu yeşile kadar değişen taşa Türk taşı ismini Haçlı seferleri sırasında Fransızlar vermiştir.

En kalitelisi, içinde damar veya çizgi görünmeyen berrak gök mavisi renklisidir. Ancak altın renkli birkaç nokta, taşa güzellik katar.Bazen mavi renklisi Turkuvaz, yeşilimsi renklisi ise Firuze (Piruze) diye de adlandırılmıştır. Kemiklerin sağlıklı kalmasını sağlar, kemik erimesinin önlenmesinde yararlıdır.Migreni (yarım baş ağrısını) hafifletir.Öksürüğü azaltır.Hücreleri yenileyerek bedeni güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir.Cinsel sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur.Taşıyana cazibe verir, dişil nitelikleri artırır.Öngörü (geleceği görme yetisi) sağlar.İlk bakış kendisine yöneleceğinden, kişiyi nazardan (göz değmesinden) korur.Besinlerin hücrelerce emilimini düzenler.Zehirlenmelere karşı koruyucu etkisi vardır.Huzur duygusu (sakinlik, duygusal denge, ahenk) sağlar.Kan dolaşım sistemini sağlıklı tutar.


Yıldız (Kum Taşı) ; renkli mikro-kristal yapıya sahip bir silisyum oksit türü olan kum (yıldız) taşı, içindeki altınımsı mika ya da hematit zerrecikleri ile ışıltılı bir görünüşe sahiptir.

Dolayısıyla saf bir mineral değil, mineral karışımıdır. Egzotik veya basit görünümünde dayanılmaz bir çekiciliği vardır.Taşın bünyesinde bu renkler arasında hareketli beyazımsı pırıltılar bulunur. Bu parıltılar bakır zerrelerinden oluşur.  Üzerindeki pırıltılar kum görünümündedir. Kumtaşı, yarattığı tatlı coşku ile yenilikleri deneme yürekliliği sağlar.Mutluluk, huzur, dinginlik sağlarÖzgüven (Kendine güven) ve özsaygı (Kendini sevme) geliştirir.Duygusal denge sağlar, heyecanları, alınganlıkları, aşırı duygulanmaları dengeler.Erkeksi enerji ve güç verir.Kararlılık oluşturur.Manevi yükselişe vesile olur.Yüksek tansiyonu indirir, dengeler.Diplomatik şekilde davranma yeteneği ve zenginlik  verdiğine, tehlikelerden koruduğuna inanılmıştır.Uzakta bile olsa pozitif enerjiyi çeker, stok eder ve içindeki bakır zerrecikleri vasıtasıyla bütün bedene yayar.Bize yönelen olumsuz enerjiyi toplayıp geri yansıtır.

2.056 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page